Vacature

Auditor

Sector:
Rijksoverheid

Vakgebied:
Auditing

Dienstverband:
Detachering / Interim, Freelance, Tijdelijk

Locatie:
Den Haag

Periode:
12-08-2019 - 03-10-2019

Uren:
36 uur

Deel vacature

linkedin twitter mail facebook-square

Voor de Rijksoverheid zijn wij op zoek naar 3 Auditors voor 36 uur per week.

Over de opdrachtgever

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Jouw functie

De Inspectie van het Onderwijs (IvhO) bewaakt de kwaliteit van het onderwijs en stimuleert scholen en instellingen deze kwaliteit te verbeteren.
De missie van het IvhO is "Effectief toezicht voor beter onderwijs". Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Leerlingen, studenten en ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat het onderwijs op een school goed is. Leraren, Schoolbesturen en andere professionals zetten zich hier iedere dag voor in. 

De inspectie is als toezichthouder belast met het financiele toezicht (tweedelijns) op schoolbesturen. De inspectie baseert zich hierbij op de jaarverslaggeving voorzien van een controleverklaring van een accountant (de eerste lijnstoezichthouder). Jaarlijks worden ongeveer 1600 jaarverslagen ontvangen. Indien deze jaarverslagen zijn voorzien van opmerkingen door de accountant (een rapport van bevindingen) dienen deze door de inspectie worden afgehandeld richting het schoolbestuur. De jaarverslagen dienen ook te worden beoordeeld op financiele continuiteit, bovenmatig vermogen en herstelopdrachten.

De opdracht:
Het afwikkelen van bevindingen van accountants n.a.v. de controle van de jaarrekeningen 2018. Daarnaast beoordelen jaarrekeningen 2018 op financiële cont¡nuite¡t, bovenmatig vermogen en herstelopdrachten.

Voor deze opdracht zullen, naar verwachting, drie personen worden ingezet.
- De auditors zullen ingezet worden bij één afdeling.
- De auditors worden zelfstandig ingezet voor de analyse. Analyse vindt plaats aan de hand van opgestelde formats en dienen schriftelijk te worden opgeleverd.

De aansturing geschiedt door de projectleider.  

Wat vragen wij van jou?

Je hebt een afgeronde HBO opleiding

Je bent in staat Jaarrekeningen te analyseren en te controleren in de publieke sector, met name binnen het onderwijs

Je hebt ervaring met het uitvoeren van auditwerkzaamheden bij de Rijksoverheid of een vergelijkbare organisatie

Je beschikt over aantoonbare kennis van en ervaring met auditprincipes, onderzoeksmethoden- en technieken en vaardigheid in het toepassen hiervan in standaard- en maatwerkaudits;

Je beschikt over kennis van de regelgeving, voorschriften en procedures op het gebied van overheidsauditing

Je werkt Analytisch en resultaat gericht en bent Communicatief vaardig

Direct solliciteren

Meer informatie

Heb interesse in deze uitdagende functie of wil je er meer over weten neem dan contact op met Ewoud Heineken via e.heineken@bakertilly.nl of +316 52 76 54 50. Je kan tot en met 13 mei reageren op deze functie.